Атлетски стадион

Радови на изградњи првог атлетског стадиона у Србији са локацијом у Сремској Митровици започели су 18.септембра 2005. године. Пројектом је предвиђена изградња стадиона ИИ конструктивне категорије према правилима ИААФ који подразумева стандардну атлетску стазу од 400м са 8 трака, дуплим борилиштима за куглу, диск, кладиво, даљ, троскок, вис и мотку те помоћним борилиштима и простором за загревање са површинама под тартан подлогом. Дати тип стадиона задовољава и добија сертификат за одрзавање и најзнацајнијих међународних атлетских такмичења ранга светских купова, купова Европе, регионалних игара типа Медитеранских игара итд.
Радови су завршени у јуну месецу 2006. године након чега су на Атлетском стадиону започела прва такмичења.

Године 2008. Град Сремска Митровица оснива установу “Атлетски стадион” са циљем промоције и унапређења физичке културе и спорта уопште а посебно атлетике као базичног спорта, али и управљања, одржавања, опремања и старања о атлетском стадиону.

За првог директора Установе “Атлетски стадион” именован је Зоран Максимовић, дипломирани економиста из Сремске Митровице, иначе међународни атлетски судија.

Атлетски стадион дом је многих атлетских клубова али и место на којем су обарани многи национални, европски и светски рекорди, као и место на којем су славу градили бројни европски и светски атлетски прваци.Адреса: Др Милана Костића бб
Телефон: 022/631-858

www.atletskistadion.rs