Премијерка Брнабић: Сремска Митровица пример свим локалним самоуправама

У присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, републичког министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића, покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненада Грбића, директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића и градоначелника Владимира Санадера,  15. новеммра  у Сремској Митровици отворен је  новоизграђен подвожњак који повезује град са индустријском зоном. Изградњом подвожњака и приступних путева, решен је вишегодишњи проблем грађана када је реч о безбедности саобраћаја, али и обезбеђени бољи услови за даљи привредни развој Сремске Митровице.

Премијерка Србије Ана Брнабић је, обраћајући се окупљеним грађанима, истакла да је Сремска Митровица један од најсветлијих примера у Србији и региону по томе како одговорна локална самоуправа може да изгледа.

Тиме је, како је напоменула премијерка Брнабић, целој Европи и свим инвеститорима послата порука да, ако траже место за улагање у граду у коме живи до 100.000 грађана, дођу у Сремску Митровицу.

Подвожњак са приступним путевима је грађен око годину и по дана и изградња је коштала око пет милиона евра. Преко конкурса за финансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, Управа за капитална улагања АП Војводине подржала је пројекат доделивши  око 80,6 милиона динара. Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић је овом приликом истакао да је политика Покрајинске владе, политика окупљања око пројеката заједно са Владом Републике Србије и локалним самоуправама, донела видљиве резултате у свим деловима Војводине.

Указујући на значај изградње подвожњака, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић је истакао велики значај пројекта у погледу безбезбедности саобраћаја.

Градоначелник Владимир Санадер навео је да је изградњом објекта остварен вишедеценијски сан грађана Сремске Митровице који живе северно од пруге, која је, каже, била препрека за ширење града и безбедност.