УСКОРО ФИСКУЛТУРНА САЛА И ПРОСТОР ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Радове на реконструкцији сале за физичко и адаптацији четири учионице за предшколску децу у старом делу ОШ „Јован Поповић” обишла је градоначелница Светлана Миловановић са сарадницима.

Васпитно-образовни процес у ОШ „Јован Поповић” изводи се у новом, модерном објекту, који је изграђен захваљући средствима Града, Покрајинског фонда за капитална улагања и Владе Републике Србије. Стари објекат се обнавља, како би био стављен на располагање деци и наставницима. Осим што је направљена позоришна сала за потребе ученика, у току су и радови на реконструкцији остатка простора који ће бити искоришћен за спортски комплекс и простор за предшколце.

Како је током обиласка радова изјавила градоначелница Светлана Миловановић, нова зграда школе је изграђена и отворена прошле школске године, сада се ради реконструкција фискултурне сале. Укупна вредност пројекта је 105 милиона динара, од тога 73 милиона је обезбедио Фонд за капитална улагања, остатак од 32 милиона обезбедио је Град Сремска Митровица. Упоредо са салом ће се урадити и три учионице у старом делу школе, такође намењене за спорт - просторија за стони тенис, фитнес сала и теретана које ће моћи да користе и ученици али и грађанство. Ради се и реконструкција четири учионице, такође у старом делу школе које ће користити Предшколска установа „Пчелица”, како би се растеретио Објекат „Лептирић” у "Орловом" насељу где је велики број деце на листи чекања. За реновирање те четири учионице средства је обезбедио Град Сремска Митровица у износу од близу три милиона динара.

Како је објаснио директор школе, Слободан Стојилковић, док трају радови, кад је лепо време, часови физичког васпитања реализују се на спољашњим теренима, а када дође до временских непогода практиковатиће да се настава изводи у унутрашњости новог објекта, у учионицама у којима деца већ бораве уз одређене реквизите које су пренели из старог објекта.