ОСТАВКЕ НАЧЕЛНИКА ГРАДСКИХ УПРАВА И НАЈАВА ВЕЛИКИХ ПРОЈЕКАТА

На конференцији за медије, одржаној у просторијама Српске напредне странке у Сремској Митровици, потпредседник Владе Републике Србије, министар у Влади и председник градског одбора СНС-а, Бранислав Недимовић, саопштио је да су начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић и начелник Градске управе за саобраћај, комуналне и инспекцијске послове Љубомир Вујчић, поднели оставке на своје функције.

Како је рекао Недимовић, начелници Јокић и Вујчић су поднели оставке из личних разлога. Он је похвалио досадашњи рад и залагање начелника Јокића, али је истакао да носилац јавне функције нема право да своје приватне размирице решава јавно, што је у питању Јокића био случај. Недимовић је додао да је Јокић био један од његових најближих и најбољих сарадника који је много урадио за Сремску Митровицу и локалну администрацију, да му је лично тешко што је ову оставку морао да спроведе, али да је то питање одговорности.

Недимовић је даље рекао да је оставка начелника Љубомира Вујчића поднетa из здравствених разлога, а обе оставке ће бити констатоване на седници Градског већа до краја текуће недеље. Јокића ће мењати његов заменик, Урош Веселиновић, а Вујчића Витомир Обренчевић.

У наставку свог излагања, Недимовић је најавио пројекте који ће бити реализовани у наредном периоду, а који су и започети од стране, сада већ бившег, начелника Јокића. Најбитнији су реконструкција зграде Опште болнице, као и изградња спортске сале при основној школи у Мачванској Митровици. Такође, најављена је и реконструкција зграде митровачког позоришта, постављање декоративне расвете на пешачком мосту, велика акција озелењавања јавних површина и други пројекти и програми.