ПРЕУЗМИТЕ СВОЈУ ПЛАВУ КАНТУ

У Сремској Митровици почела је реализација пројекта одвајања кућног отпада, под слоганом: „Брзо и лако у Сремској Митровици сад одваја свако“. У току је подела плавих канти капацитета 240 литара, које су предвиђене за одвајање рециклабилног отпада.

Како је рекла Тамара Милковић, референт за односе са јавношћу ЈКП „Комуналије“, плаве канте ће се делити у просторијама месних заједница, што је много лакше за суграђане. Пројекат је веома обиман, тако да је следећи корак постављање контејнера за примарну сепарацију по граду. Укупно 7.571 канта припада Граду, а у овој фази пројекта нису укључена приградска насеља Лаћарак и Мачванска Митровица.

Милковић је додала да је од самог почетка поделе канти одзив суграђана био добар, али је позвала све оне који то нису учинили до сада да дођу у своју Месну заједницу, потпишу уговор и потпуно бесплатно преузму плаву канту, чиме ће допринети чистоћи Града и заштити животне средине, али ће им се и смањити количина мешаног комуналног отпада.

Председник савета Месне заједнице 22. август Марјан Радошевић је рекао да је до сада у овој Месној заједници подељено 400 канти, од око 600 и одзив је добар, а да би што пре почело са одвозом отпада Радошевић је позвао и све остале да преузму своју плаву канту, што могу да учине у просторијама Месне заједнице сваког радног дана од 9 до 13 часова.

Пројекат финансира Краљевина Шведска преко Министарства за заштиту животне средине, а партнери су Град Сремска Митровица и ЈКП „Комуналије“.