ОТВОРЕНО СЕНЗОРНО ИГРАЛИШТЕ У ШОСО „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ“

У дворишту ШОСО „Радивој Поповић“ отворено је сензорно  игралиште, које је реализовано уз финансијску помоћ компаније "Eaton Electic doo" Сремска Митровица, ПУ „Стоногица“, Градске управе за образовање и ВКК “Сремци“ Сремска Митровица. 

По речима Владимира Павловића, председника Скупштине града, ово је само још једно у низу игралишта које ће Град да заврши до краја године. Уређење игралишта неће престати док се сва не заврше. Тренутно се ради на попису игралишта у граду, а приоритет ће имати она која су најугроженија и најнебезбеднија.

Милица Виторовић, дефектолог, је рекла да је пројекат сензорног игралишта реализован по конкурсу  компаније „Eaton Elecrtic“, на којем је конкурисала ШОСО „Радивој Поповић“, чиме су добијена значајна финансијска средства. У међувремена „Еeaton“ је имао још један конурс, по којем су добијена додатна средства, а помогли су ПУ „Стоногица“, ВКК „Сремац“ и Град Сремска Митровица. Како је Виторовић истакла, сензорно игралиште је едукативна платформа која доприноси сензорном развоју деце, која пролазе полигон спретности, који није такмичарског карактера. Реквизити за игру, као и њихов распоред, пажљиво су осмишљени тако да деца кроз игру развијају различите функције. Кроз активности и игру деца се ослобађају тензије и стреса, троше вишак енергије и постижу боље резултате у едукацији и рехабилитацији.

Како је рекла Весна Станимировић из ПУ „Стоногица“, ова установа поред своје примарне делатности негује и свест филантропије и  велики број акција усмерен је ка ШОСО „Радивој Поповић“.

Владимир Секулић из ВКК „Сремци“ је рекао да овај клуб годинама у назад организује хуманитарни турнир и, како је истакао, пуног срца се одазивају на овакве акције.

Свечаном отварању игралишта присуствовали су и прваци из ОШ „Јован Поповић“, као и предшколци из ове школе.