ОДРЖАНА „МИНИ ОЛИМПИЈАДА ЗДРАВЉА, КУЛТУРЕ И СПОРТА ТРЕЋЕГ ДОБА“

У ПСЦ „Пинки“ одржана је „Мини олимпијада здравља, културе и спорта трећег доба“, у организацији Градског удружења пензионера, a уз подршку Града Сремска Митровица.

Учествовало је 7 екипа са територије Сремског округа. Такмичари су се надметали у 4 дисциплине: пикадо, шутирање лопте у гол, убацивање лопте у кош и брзо ходање.

Ову манифестацију отворио је Зоран Мишчевић, заменик начелника Градске управе за културу и спорт који је тим поводом рекао да бављење спортом није само постављање врхунских резултата, већ подразумева низ других навика и делатности. Ту су стицање културних навика и добар однос према здрављу.

Мишчевић се захвалио Градском удружењу пензионера на указаној части да отвори ову манифестацију и додао је да бављење спортом има за циљ бригу о телесном и душевном здрављу, продужава животни век и живот чини квалитетнијим. Како је истакао, пензионери, учесници ове манифестације, су генерација која има шта да пружи друштву.

Пре такмичарског дела уприличен је музички програм, а отварању манифестације присуствовала је и градоначелница Светлана Миловановић.

Мирјана Тресканица, председница Градског удружења пензионера је рекла да је овај догађај начин да се младима пренесе порука да старење може да буде врло активно.

Најуспешнији на овом регионалном такмичењу представљаће Срем на Покрајинском такмичењу у Зрењанину 15. августа, након чега следи „Олимпијада трећег доба Србије“ у Врњачкој Бањи, 28. септембра.