ШКОЛА У МАЧВАНСКОЈ МИТРОВИЦИ ДОБИЈА ВИШЕ ОД ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ

У Градској кући уприличено је потписивање уговора поводом изградње сале за физичко у Мачванској Митровици, при ОШ „Добросав Радосављевић Народ“.

По Уговору је предвиђено да се изгради 2200 m², од тога је сала за физичко смештена на 1000 m². Вредност радова је 430 милиона динара. Средства су обезбедили Управа за капитална улагања АП Војводине и Град Сремска Митровица. Радови почињу почетком септембра, а рок за завршетак радова је 400 дана.

По речима градоначелнице Светлане Миловановић, ово није само сала за физичко, већ спортска хала, која ће пружити ученицима и наставницима много боље услове за рад у настави физичког образовања, а имаће бенефит од ње и становници Мачванске Митровице, односно северне Мачве. Градоначелница је додала да се овим заокружује целина новоизграђене зграде Основне школе.

Како је рекао Младен Милинковић, власник  фирме “Milinković Company” д.о.о. која је извођач радова,  објекат ће имати три нивоа, тако да неће служити само као школска спортска хала, већ ће моћи да се одигравају сви затворени дворански спортови. Имаће око 250 седишта, а такође објекат је у потпуности изведен у складу са Законом о приступачности особа са посебним потребама. Објекат је опремљен свим неопходним пратећим просторијама, а ту су и велика трпезарија као и кухиња, које ће служити не само за салу већ и за школу, као и вртић.

Милинковић је додао да ће на самој галерији бити и мултимедијална сала и соба за продужени боравак деце. Предвиђена је и модерна термотехничка опрема тако да ће бити одвојени системи климатизације кухиње, ресторана и на местима где ће боравити деца. Пројектом је предвиђено и изградња приступног пута, пожарног пута, уређење дворишта, спољашње осветљење, сва пратећа инфраструктура хидрантске мреже и уређење постојеће канализационе мреже и атмосферске канализације.