МИТРОВИЦА НА "ДАНИМА ПОРОДИЦЕ" У ПЕРЛЕЗУ

Манифестација "Дани породице", која се по други пут одржала у Перлезу, окупила је више од 40 локалних самоуправа, које су на штандовима дуж шеталишта поред Бегеја представиле своја места и своје мере пронаталитетне политике.

Манифестацију је отворила Верица Лазић, саветница председника Републике Србије Александра Вучића за здравствена и социјална питања.

Делагацију Сремске Митровице, на челу са замеником градоначелнице Петром Самарџићем, чинили су директор Туристичке организације Душан Дрча, начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, као и представнице  Удружења жена "Мартичанке" и градске туристичке организације.

Митровачки штанд био је веома посећен, а како је рекао Петар Самарџић, бројним активностима локална самоуправа свакодневно ради на унапређењу пројеката пронаталитетне политике и унапређењу здравих породичних односа и породичних вредности. Самарџић је издвојио акцију доделе ауто седишта свим митровачким бебама рођеним током 2022. године као једну од активности коју спроводи локална самоуправа у овој области.

Овакви догађаји су од велике важности, због сусрета градова и општина, чиме се размењују искуства и проналазе нове идеје, а када је у питању промоција породице и промоција рађања, "крађа" туђих идеја је свима дозвољена, закључио је Самарџић.

Заменику градоначелнице уручена је Повеља за освојено 4. место на конкурсу "Мој град, моја породица", на којем је учествовало више од 30 градова и општина.