МИТРОВИЦА ДОБИЛА НОВОГ МАЛОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Градоначелница Светлана Миловановић уприличила је пријем за новоизабраног "малог градоначелника" Андреја Божића, ученика II разреда ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ из Сремске Митровице и његову претходницу Марију Мајсторовић.

Традиционално, 8. "мали градоначелник" Сремске Митровице је победник на конкурсу за ученике другог разреда основних школа са територије Града Сремска Митровица, који расписује Градска управа за образовање, на тему "Да сам ја градоначелник/ца".

Како је рекла градоначелница Светлана Миловановић, ове године новина је та да су се ученици представили кроз кратке видео клипове, у којима су имали прилику да кажу нешто о себи, о свом граду, као и да кажу шта је оно што би променили или урадили у Сремској Митровици.

Миловановић је додала да је, након селекције од стране школа са територије Града, пристигло 19 видео клипова и није било ни мало лако одабрати најбољи. Представљања ученика су била веома занимљива и оригинална, уз разне предлоге које су давали.

У првом дану свог „мандата“, Андреј је пожелео да посети митровачке ватрогасце и ергелу коња Казнено поправног завода у Сремској Митровици.

Имао је прилику да се упозна са послом ватрогасца, као и возилима која они користе уз прилику да се ватрогасним возилом провоза полигоном испред Ватрогасне станице, а након посете ергели коња „Пролеће“ и коњичког клуба „Срем“ добио је ваучер за  школу јахања.