ЈАВНА РАСПРАВА О ПРЕДЛОГУ НАЦРТА ПЛАНА РАЗВОЈА АП ВОЈВОДИНЕ

У Градској кући одржана је јавна расправа о Предлогу нацрта плана развоја АП Војводине 2023-2030. године, коју је организовао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, у сарадњи са Развојном агенцијом Војводине.

Јавној расправи су присуствовали заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Радивој Парошки и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, као и представници локалне самоуправе, јавних предузећа, канцеларије за локални економски развој и Регионалне развојне агенције Срем.

Градоначелница Миловановић изразила је задовољство што је Град Сремска Митровица одабран као један од четири града у којима се одвија ова јавна расправа. По њеним речима, План развоја Града Сремска Митровица је у завршној фази, а у његовој реализацији локална самоуправа се у великој мери ослања на План развоја АП Војводине.

Нацртом Плана дефинисана су четири развојна правца: Војводина као место непрекидног раста животног стандарда, интеркултурална Војводина, енергетски одржива, дигитална и просторно повезана Војводина и зелена Војводина отпорна на климатске промене.

Заменик покрајинског секеретара Радивој Парошки је рекао да ће у дефинисаним стратешким правцима у наредних седам година бити плодотворних активности, повезано у некој врсти синергије са плановима развоја локалних самоуправа.