У ТОКУ СУ ПРИЈАВЕ ЗА „OCR BATTLE FOR SIRMIUM“

У Туристичком инфо центру одржана је конференција за медије поводом „OCR Battle for Sirmium“, трке са препрекама коју учесник мора да пређе у што краћем временском периоду. Ова трка заказана је за 17. јун, на градској плажи, а пријаве су у току и трајаће до 5. јуна.

Како је рекао Драгољуб Зорбић, члан организационог тима, Kлуба „King performance Sirmium“, пратећи светску експанзију ових такмичења, дошло се до идеје да организатори понуде своју верзију трке, тематски опредељену и са препрекама које до сада нису виђене на нашим просторима.

Зорбић је поручио да је ова трка за све, било да су професионални спортисти, рекреативци или једноставно особе које воле адреналин и изазов. Као најбројнија екипа на већини прошлогодишњих OCR такмичења, иза Клуба „King performance Sirmium“ стоји читав тим људи који уз Град Сремска Митровица, Туристичку организацију Града и Градски спортски савез теже ка јачању овог такмичења.

По речима Душана Дрче, директора Туристичке организације Града, реч је о јединственој трци, која својом тематиком промовише и наш град као некадашњи Сирмијум и као једну од најлепших туристичких дестинација у нашој земљи, али и шире. Тог дана очекује се око 500 такмичара из разних крајева земље и региона, ако се томе дода публика и навијачи, на нашој плажи и кроз наш град ће за један викенд проћи преко 1000 туриста.

Свим учесницима ће на располагању бити лиценцирани водичи који ће им представити град, тематски Римски камп, фото кабина и волонтери у тогама. Уједно, ово ће бити и најбољи начин да се отвори сезону на најлепшој плажи у Србији, закључио је Дрча.

Такмичари се могу пријавити кликом овде