УСВОЈЕНА ОДЛУКА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА

Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Сремска Митровица за 2023. годину усвојена је на 29. седници Скупштине Града Сремска Митровица.

Тим поводом, начелник Градске управе за буџет и локални економски развој Душко Шарошковић је рекао да се ребалансу приступило без хитног разлога, али уз податке који су отворили могућност да може да се планира више него што је у првом моменту планирано за 2023. годину. Приходи су у првом кварталу били значајније већи у односу на оно што је планирано у Одлуци о буџету за 2023. годину.

Начелник Шарошковић је додао да су приходи на крају месеца априла били већи за 18% у односу на 2022. годину, што је оставило простора да се измени Одлука о буџету и прошири оквир буџета за додатних 400 милиона динара.

Највећи раст се очекује од пореза на зараде који ће донети додатних 200 милиона, док остале ставке које представљају приходе и пуне буџет су далеко мање и све заједно ће дати испод 200 милиона динара, рекао је Шарошковић.

Захваљујући средствима Града која се управо обезбеђују, као и средствима Покрајинске владе, митровачка Општа болница биће опремљена мамографом. Значајан део средстава биће издвојен и за јавну хигијену, као и санацију дивље депоније у Лаћарку, чија је предрачунска вредност 15 милиона динара. Такође Град ће финансирати матурске вечери, а додатна средства су издвојена за културу – удружењима грађана и спортским клубовима као и Спортском Савезу Града.