Срем Фолк фест

„Срем Фолк Фест“ је међународни ревијални фестивал фолкора који се сваке године од 11. до 14. августа, одржава у Сремској Митровици  под поковитељством Града Сремска Митровица. Оснивач и организатор Фестивала је Центар за културу "SIRMIUMART"

Циљ Фестивала је неговање и промовисање народне песме, игре, музике и ношње свих народа света. Фестивал омогућава да се и гостујући ансамбли упознају са локалном културом и традицијом града домађина и његове околине, као и српског народа уопште.  „Срем Фолк Фест“ је „свет у малом“, омогућава додир различитих култура и цивилизација и успостављање сарадње и пријатељских односа међу ансамблима на интернационалном нивоу.

Митровачки фестивал фолклоре, од 2015. годдине делује у оквиру Међународне федерације фолклорних фестивала „ЦИОФФ“– светске међународне институције, која намеће врхунске стандарде у организацији фолклорних манифестација. Од 2019. године „Срем Фолк Фест“ делује под покровитељством Националне комисије за сарадњу са УНЕСЦО-м, као један од фестивал који за циљ има очување нематеријалне културне баштине целог света. 

На Фестивалу учествују ансамбли из двадестеак земаља који за време Фестивала представљају фолклор земље из које долазе. Програми се реализују на отвореној сцени, у амбијенту ископина старог римског града, а прати их свако вече преко 4.000 гледалаца. Пре фестивалских концерата организују се дефилеи учесника централним улицама града, којима публика такође посвећује велику пажњу. Ансамбли на сцени изводе програме у трајању од 10 до 30 минута према предвиђеном распореду.

Учесницима се у слободно време пружа могућност да се упознају са градом, његовом околином, историјом и туристичком понудом.Aдреса: Вука караџића 10
22000 Сремска Митровица
Телефон: 022/621-194
Еmail:office@sremfolkfest.org.rs
           sirmiumart@yahoo.com 

www.sremfolkfest.org.rs