Заменик градоначелнице

Петар Самарџић

Рођен је 5.новембра 1983. године у Сремској Митровици, где је завршио основно и средње образовање. После завршене Средње економске школе, дипломирао је на Економском факултету у Суботици 2008. године, и по звању је Дипломирани економиста.

Од 2009. године бави се омладинским радом, омладинским организовањем и политиком, и у овој области активно доприноси развоју цивилног друштва. Аутор је и координатор бројних омладинских пројеката, програма и акција.

Од 2011. године ради на економским пословима у служби за правне и опште послове у ЈКП „Водовод“ Сремска Митровица. Функцију директора Центра за културу „Сирмијумарт“ обавља од августа 2013. године, бавећи се реализовањем општинских програмских иницијатива у области културе, традиције, уметности, стваралаштва и аматеризма. Шест година је директор Међународног фестивала фолклора „Срем Фолк Фест“ – највеће и најпосећеније градске манифестације у области културно уметничког стваралаштва. Од 2016. године обавља функцију директора Агенције за рурални развој Града Сремска Митровица, где учествује у реализацији програмских активности које се односе на пружање услуга корисницима у домену пољопривреде, сеоског туризма, сеоског предузетништва и занатства. Један је од организатора манифестације „Вински парк“, која доприноси бољем позиционирању Сремске Митровице на гастро туристичкој мапи Срема, Србије и региона.

Својим радом допринео је популаризацији и афирмисању Сремске Митровице у области омладинске политике, културе и туризма.

Током ванредног стања у Републици Србији 2020. године, проглашеног услед пандемије вируса COVID-19, обављао је функцију координатора Кол-центра Града Сремска Митровица, где значајно доприноси заштити здравља и безбедности суграђана, пружајући помоћ најугроженијим категоријама становништва.

За заменика градоначелнице Сремске Митровице именован је 2020. године.

Од 2015. године у браку је са Биљаном Самарџић.Адреса: Светог Димитрија 13, 
22000 Сремска Митровица, Србија
Број телефона: +381 22 610 572
Фаx: +381 22 610 562
E-mail: zameniksm@sremskamitrovica.org.rs