01. и 02. фебруара 2018. године, најпознатији светски штампани медији пренели су 
вест о Прихватилишту за псеу Сремској Митровици. Међу њима су New YorkTimes, The State, Daily Мail,бугарски BTA и многи други. 
 
Подсећамо, Прихватилиште за псе отворено је у Казнено - поправном заводу у Сремској Митровици, највећој затворској јединици у Србији, као резултат сарадње Мисије ОSCE у Србији, немачке организације Help, Града Сремска Митровица и Казнено -  поправног завода, у септембру 2017. године. Главни циљ јесте да се осуђеницима омогући ресоцијализација током одслужења казне, уз дружење и рад са псима а локалној самоуправи помогне да измести псе луталице са улица у један опремљен простор који задовољава све стандарде за смештај и боравак паса. 
 
Како пишу поменути светски медији „ ..осуђеницима су дани испуњени веселим лавежом и љубављу паса...“
 
Град Сремска Митровица и Казнено – поправни завод су веома задовољни сарадњом и наставиће да унапређују овај модел. Тренутно је у Прихватилишту за псе смештено 260 паса луталица са којима раде осуђеници али капацитет постоји за још толико паса, тако да ће се у наредном периоду радити на томе да се што више паса смести у објекат, у ком нису гладни, жедни, нити им је хладно, дакле имају све потребне услове, од ветеринара до људи који им пружају пажњу и љубав. Надамо се да ће наша локална самоуправа бити пример другим локалним самоуправа у Србији које имају могућности, да преузму наш модел а ми ћемо им свакако помоћи у томе – рекао је начелник Мирослав Јокић. 

https://www.nytimes.com/aponline/2018/02/02/world/europe/ap-eu-serbia-prison-dogs.html

http://www.thestate.com/news/nation-world/world/article198003439.html 

http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-5344023/Serbian-inmates-care-stray-dogs-serving-time.html

http://www.bta.bg/en/gallery/image/4668072