БОЉИ УСЛОВИ ЗА СПОРТ И ФИСКУЛТУРУ

Поводом завршетка радова на реконструкцији и модернизацији сале за физичко, у ОШ „Слободан Бајић Паја“ приређене су бројне активности, а први који cу имали прилику да се испробају на новој спортској подлози су митровачке баскеташице, које су недавно освојиле бронзану медаљу на светској школаријади у Бразилу. Оне су одиграле ревијалну утакмицу са ученицима „Бајићеве“ школе.

Овом приликом заменик градоначелнице Петар Самарџић захвалио се Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на одобреним средствима за реконструкцију пода ове фискултурне сале, који је био у лошем стању.

Самарџић је подсетио да су Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Град Сремска Митровица у претходних годину дана заједнички финансирали реконструкцију неколико фискултурних сала и спортских терена у основним школама на територији Града. Прошле године реконструисан је школски терен у Босуту, у току су радови на реконструкцији фискултурне сале у Ноћају, а завршена је и реконструкција спортског терена у школском дворишту у у Засавици 1.

У „Бајићевој“ школи у потпуности је реконструисана фискултурна сала, а овакве инвестиције су од великог значаја јер се тиме улаже у децу и боље услове за бављење школским спортом, рекао је Самарџић уз наду да ће овакве сале и терени изродити будуће спортске шампионе који ће представљати наш град и нашу државу у целом свету. Самарџић је нагласио и да су и од Покрајинског секретаријата за образовање обезбеђена средства у износу од 10,4 милиона динара за обнову фасаде и замену олука, као и за остале лимарске радове на комплетној згради "Бајићеве" школе.

Директорица ОШ „Слободан Бајић Паја“ Марија Хан је рекла да ова школа негује спортски дух, а ученици постижу завидне резултате у спорту, што ће се свакако наставити у будућности, захваљујући много бољим условима који су добијени реконструкцијом фискултурне сале.