УРУЧЕНЕ СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ (ФОТО)

У Градској кући уприличена је Светосавска академија, на којој је уручено 120 Светосавских повеља ученицима основних и средњих школа  који су остварили запажене резултате на републичким такмичењима.

Градоначелница Светлана Миловановић је честитала ученицима и њиховим менторима на постигнутим резултатима,  а како је тим поводом рекла, Свети Сава је извор надахнућа и узор човека и светитеља, који тражећи свој пут није одустао од својих начела и идеала, без обзира на препреке  на које је наилазио.  

Светосавље је битно зато што је наше друштво захваљујући нашем првом архиепископу кренуло путем развитка, образовања и интелектуалних постигнућа, рекла је градоначелница Миловановић.

Признање Светосавка повеља у Сремској Митровици установљено је одлуком Скупштине града крајем 2008. године и додељује се ученицима за посебна достигнућа у областима - српски језик и књижевност, природне науке, друштвене науке, музика, ликовно стваралаштво, физичко васпитање, техника/технологија, информатика и рачунарство и практична настава.

Фотографије можете да преузмете ОВДЕ