НОВИ ГРЕЈНИ СИСТЕМ У ШКОЛИ У РАДЕНКОВИЋУ

У Основној школи „Добросав Радосављевић - Народ“ у Раденковићу завршени су радови на уградњи грејног система на гас и биомасу, који су финансирани средствима Министарства за заштиту животне средине и Града Сремска Митровица.

Школу су посетили начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић и председник Савета МЗ Раденковић Урош Веселиновић.

Како је рекао начелник Градске управе за образовање Зоран Ђурић, школа у Раденковићу користи један од најмодернијих начина грејања, а то је пелет, што је део зелене агенде коју локална самоуправа жели да спроведе у свим школама на територији Града Сремска Митровица. Поред тога што доприноси очувању животне средине, коришћење пелета омогућиће ефикасније грејање просторија, чиме ће се остварити значајне уштеде и унапредити укупна енергетска ефикасност објекта школе. Такође, школа има могућност грејања на гас и биомасу. Гасна инфраструктура је прошла кроз Раденковић, што значи да ће школа бити у могућности да користи гас чим буде био пуштен кроз систем.

У сарадњи са Министарством за заштиту животне средине за нов систем грејања Град је обезбедио средства у износу од 2,4 милиона динара.

Директор ОШ „Добросав Радосављевић - Народ“ Слађан Папић је рекао да ће нови грејни систем обезбедити ефикасније и здравије грејање за ученике, наставнике и ненаставно особље, што ће значајно унапредити услове за рад и боравак у школи.

Након урађене нове фасаде, реконструкције тоалета и увођења новог грејног система, на пролеће је планирано кречење објекта школе у Раденковићу, додао је Папић.