ПОЧЕТАК НАУТИЧКЕ СЕЗОНЕ У НАШЕМ ГРАДУ

Поводом почетка наутичке сезоне, Сремска Митровица је направила мало изненађење за туристе  речног крузера "Виктор Иго" који је пристао на наше међународно путничко пристаниште, отворено прошле године. 

Туристе су поздравили Светлана Миловановић и Предраг Петровић помоћником министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, као и представници  Првог паробродског друштва, а Туристичка организација града се потрудила да путницима обезбеди мали знак пажње за дугу успомену из Сремске Митровице.

Градоначелница је истакла да је Међународно путничко пристаниште већ показало како је изванредна инвестиција: "Ово је изузетна част за наш град, која доприноси јачању наших туристичких потенцијала. Сремска Митровица има много тога да понуди, а овај догађај је само почетак. Захваљујем се ресорном Министарству, као и Агенцији за управљање лукама на помоћи коју су пружили", изјавила је градоначелница Миловановић.

Помоћник министра Предраг Петровић је нагласио како је отварање пристаништа у Сремској Митровици део шире стратегије развоја наутичког туризма у Србији: "Митровачко пристаниште отвара нове могућности за туризам и запошљавање, не само у Сремској Митровици већ и у околним градовима. Наш циљ је унапређење наутичких потенцијала целе земље, и радујемо се даљем развоју овог сектора".

Ксенија Хајдуковић из Агенције за управљање лукама наглашава значај пројекта "Заплови Србијом", истичући да је Сремска Митровица први инфраструктурни пројекат који је реализован у оквиру овог програма, док Ивана Михајловић из Првог паробродског друштва, додаје да се бележи пораст интересовања туриста за наутичке туре уз посебан нагласак на све млађу структуру путника.

Присутне је поздравио капетан Ајман, који је и раније "Игоа" упловљавао у воде Сремске Митровице, наглашавајући да су оваквe посетe градовима дуж Саве реткост коју крузери радо посећују.
Очекује се да ће даљи развој наутичког туризма у Сремској Митровици пружити значајан подстицај туризму и привреди града, допринос.