ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ ПЛЕС МАТУРАНАТА

Матуранти су 14. пут заиграли кадрил у Сремској Митровици. Митровачки матуранти средњих школа, као и њихови вршњаци широм Србије и Европе, у 12 часова на Тргу Ћире Милекића заплесали у оквиру манифестације "Матурантски плес".

Матурантски плес је организовала Градска управа за образовање у сарадњи са Канцеларијом за младе. Учествовали су матуранти свих школа, који су недељама вежбали са својим професорима и тренерима.Ова манифестација, која је постала традиција, окупила је на стотине матураната.

"Тачно пре двадесет година отворен је први матурантски плес, у то време се звао 'Играјте с Европом'. Ми смо се придружили 2011. године када је највећи број учесника био 33.000. Организатори су желели да оборе тај рекорд, у плесу је учествовало 50 локалних самоуправа и 20 градова. Придружили смо се идеји да се упишемо у Гинисову књигу рекорда и око 400 матураната показало је своје умеће," рекла је Снежана Коњевић, заменик начелника Градске управе за образовање.

Матурантски плес у Сремској Митровици није само манифестација плесног умећа, већ и прилика за матуранте да покажу своју посвећеност и заједништво, чинећи га важним догађајем у години завршетка средње школе.