ГРАДОВИ - МОСТОВИ ИНТЕГРИСАНИХ ПРОЦЕСА ЛОКАЛНОГ РАЗВОЈА

Дунавски бизнис форум – „Градови – мостови интегрисаних процеса локалног развоја“ одржан је у Бањој Луци, у оквиру обележавања Дана града. На једнодневном форуму одржано је више панел дискусија у којима је учествовала и делегација из Сремске Митровице. Теме о којима се говорило биле су: Дигитализација – генератор нових послова, Зелена енергија – одрживи развој и животна средина, Рурални туризам, као и Пословна инфраструктура – технолошки парк.

У уводној речи бизнис форума, градоначелница Светлана Миловановић је рекла да Сремска Митровица током последње деценије бележи убрзан развој уз смањење стопе незапослености. Како је истакла, поред инфраструктуре, образовања и туризма, једна од веома битних ствари за Град је екологија. Миловановић је говорила о недавно отвореном рециклажном дворишту, првом тог типа у Србији и најавила активности локалне самоуправе, када је у питању озелењавање, посебно индустријских зона. Што се тиче дигитализације, као генератора нових послова, Миловановић је додала да Сремску Митровицу карактерише брза администрација – решавање захтева инвеститора у вези свих питања у што краћем року.

У панел дискусији на тему "Дигитализација - генератор нових послова" учествовао је Тихомир Бешовић из митровачке информатичке службе, који је изнео досадашња искуства у пословима дигитализације, као и планове за будући период.

У панел дискусији "Рурални туризам" учествовала је Душица Павловић, директорица Агенције за рурални развој, која је говорила  о развоју митровачких села, активностима на развоју руралног туризма, истичући потенцијале које Митровица има.