ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА НОВЕ КУЋЕ НА СЕЛУ

Министарство за бригу о селу, и oве године je расписало Јавни конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Подносиоци пријаве на јавни конкурс су супружници/ванбрачни партнери, самохрани родитељ и млади пољопривредник/ца који испуњавају све обавезно прописане услове за учешће на јавном конкурсу.

Подносиоци пријаве конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе, на чијој територији се налази сеоска кућа са окућницом, коју подносиоци пријаве предлажу приликом конкурисања. Јединица локалне самоуправе гарантује тачност података и испуњеност услова који се односе на сеоску кућу, те врши процену тржишне вредности некретнине.

Како истичу у Агенцији за рурални развој, која је задужена за спровођење овог конкурса када су у питању породице и куће у митровачким селима, и ове године је велико интересовање младих породица за куповину куће на селу.

Предат је велики број захтева Министарству, тренутно су одобрена четири, а очекују се и нова одобрења, стога из Агенције позивају све заинтересоване да што пре пронађу кућу на селу како би се на време кренуло у процедуру и благовремено поднели захтеви.

Овогодишња прва четири потписана уговора са Минитарством су за супружнике Зељковић Божу и Мирјану из Лаћарка (кућа у Лежимиру) и Петковић Александру и Зорана из Манђелоса (кућа у Великим Радинцима), као и за  ванбрачне партнере Миловац Драгану из Кузмина и Зарић Бранислава из Лаћарка (кућа у Кузмину) и Јовановић Милицу и Белић Милоша из Раденковића (кућа у Раденковићу).

У име Града Сремска Митровица потписивању уговора у Палати Србија присуствовали су помоћник градоначелнице Богдан Кузмић и директирица митровачке Агенције за рурални развој Душица Павловић.w