"JOHN DEERE" У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

У Сремској Митровици свечано је отворена нова пословна јединица компаније KITE д.о.о, логистички центар највеће светске компаније која производи пољопривредне машине, амерички „John Deere“.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар пољопривреде Републике Мађарске Иштван Нађ, заједно са представницима фирме KITE д.о.о, отворили су овај модерни дистрибутивно логистички центар, изграђен по најсавременијим стандардима.

Током свог обраћања, министар Недимовић је изразио задовољство што је, како је рекао, највећи симбол пољопривреде у свету „John Deere“ дошао у Сремску Митровицу, захваљујући компанији КITE. Недимовић се у име свих пољопривредних произвођача захвалио представницима ове компаније, као и Влади Републике Мађарске на досадашњој подршци.

Иштван Нађ, министар пољопривреде Републике Мађарске је истакао да се аграрна производња мора ставити у први план, јер је снабдевање храном управо најважнији задатак, а добри резултати у пољопривреди се постижу захваљујући доброј механизацији.

Свечаном отварању пословне јединице компаније КИТЕ д.о.о., присуствовали су представници локалне самоуправе -  градоначелница Светлана Миловановић, заменик градоначелнице Петар Самарџић, као и председник Скупштине града Владимир Павловић са сарадницима.

Комплекс овог логистичког центра  је површине 1.000 m², а целокупан простор, како затворен тако и отворен, обухвата површину 2,1 ha. Садржи канцеларијске просторије за обављање послова администрације и продаје, изложбени простор, сервисну радионицу површине 200 m², која је опремљена тако да се услуге сервисирања могу радити истовремено на више места. Плана развоја града, а имати светског лидера у области производње пољомеханизације унапређује имиџ града и привлачи нове кооперанте и нове инвестиције.