ВИНСКИ ПАРК ОДУШЕВИО ПОСЕТИОЦЕ

Манифестација "Вински парк" одржана је по пети пут у Градском парку у Сремској Митровици. Суботње вече окупило је велики број љубитеља квалитетног вина и доброг залогаја. Више од 100 винарија представило је своје производе на штандовима у парку, који је овом приликом изгледао попут медитеранског градића испреплетаних улица.

По речима Петра Самарџића, заменика градоначелнице и члана организационог одбора "Винског парка", Сремска Митровица има шта да понуди што се тиче туризма, највише кроз свој културно историјско потенцијал, али и кроз своје велике градске манифестације.

Управо је "Вински парк" једна од тих манифестација, велики гастро-вински и хедонистички догађај, а слободно се може рећи, рекао је Самарџић, највећи вински догађај на отвореном простору у нашој земљи, што није оцена организатора, већ оцена великог броја излагача и посетилаца.

Ове године представило се преко сто винарија, како из Срема тако из свих крајева наше земље и земаља окружења. Такође, ту је и преко 20 гастро излагача, малих произвођача хране.

Самарџић је додао да је из године у годину посећеност ове манифестације све већа, што доприноси да је "Вински парк" најпосећенија манифестација у нашем граду.

Ове године земља гост била је колевка вина - Грузија, па су посетиоци уживали у храни и винима ове кавкаске земље.

У башти Турист инфо центра, у склопу манифестације уприличена је и изложба слика панчевачке уметнице Мире Ковачевић, која за сликање уместо боје користи вино, а Александар Декански је презентовао своју богату колекцију од 2.000 винских етикета из целог света.

Самарџић је честитао свим организаторима и захвалио се Министарству пољопривреде и Покрајинском секретаријату за регионални развој који су препознали значај манифестације и финансијски подржали пето издање "Винског парка".