БИРАМ ШТА ФИНАНСИРАМ - ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ 2023

Од 14. до 23. септембра текуће године грађани су имали могућност да слањем својих предлога учествују у креирању буџета за наредну годину, a своје предлоге су достављали у Градском услужном центру (Светог Димитрија 13), као и на e-mail адресу: biramstafinansiram2023@sremskamitrovica.org.rs.

Комисија ће изабрати пројекте за које ће грађани моћи да гласају од 01-15.октобра путем анкетних листића и анкете на званичном сајту Града.

На конференцији за медије организованој поводом најаве партиципативног буџетирања за 2023. годину говорио је помоћник градоначелнице за област инвестиција и локалног економског развоја Урош Веселиновић, који је рекао да грађани, удружења грађана, као и месне заједнице могу доставити предлоге за које сматрају да ће решити неки проблем у средини у којој живе и раде. Препоручују се пројекти у чијој реализацији ће учествовати и предлагачи пројекта, што би била потпуна партиципација - и у припреми буџета, али и у спровођењу пројекта. Пројекти треба да буду од општег интереса, а битно је да се наведе који се ефекат постиже тим пројектом и којој циљној групи је намењен.

Веселиновић је додао да ће се за ову намену издвојити средства у зависности од квалитета кандидованих пројеката, од чега зависи и да ли ће се у буџету за 2023.годину пројектовати средства за један или више пројеката који добију највише гласова грађана. У овом моменту најбитније је да се одазове што више грађана и да стигну добре идеје и предлози.