НАЈАВЉЕН 34. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

У ПСЦ „Пинки“ организована је конференција за медије поводом предстојећег Међународног турнира у малом фудбалу. Почетак турнира је заказан за 23. децембар у великој сали ПСЦ „Пинки“. Екипе ће се такмичити у шест категорија, а покровитељи овог турнира су компанија Metalfer Steel Mill, Град Сремска Митровица, градски Фудбалски савез и ПСЦ „Пинки“.

Како је рекао начелник Градске управе за културу и спорт Васиљ Шево, овај традиционалан турнир се организује по 34. пут, а већ дуги низ година бележи наградни фонд који је највећи у окружењу.

Овом приликом, начелник Шево се захвалио компанији Metalfer Steel Mill на сарадњи, као и на друштвеној одговорности коју показују, истичући да Митровици, као и ПСЦ „Пинки“, веома импонује сарадња са овом успешном компанијом која запошљава преко 600 становника Митровице, као и људе из окружења. 

По речима Саше Бугаџије, директора ПСЦ "Пинки", наградни фонд турнира је 750.000 динара. Величина голова је 4x2 m, а овог пута лопта којом се игра је "петица" са тегом. Котизације су остале исте као и претходних година, а наградни фонд је повећан.

Пријава екипа је до 21. децембра, а тог дана у 19 часова ће бити извлачење. Сви они који пријаве екипе моћи ће да присуствују извлачењу које ће се одржати у фоајеу ПСЦ „Пинки“. Прошлогодишњи турнир је завршен нешто пре Божића, али ове године се очекује већи број екипа тако да се још увек не зна тачан датум завршетка турнира.

Јелена Законовић, генерални директор компаније Metalfer Steel Mill је рекла да је ова компанија препознала да њихови запослени, као и  локална заједница, воле и прате фудбал, због чега су одлучили да буду спонзори овог такмичења.

Ова компанија организовала је своју Челичну лигу, у којој су учествовали запослени подељени у тимове, а на предстојећем турниру такмичиће се у три категорије.