ДРУГИ САБОР ПЛИВАЊА ЂАКА ЗА ЧАСНИ КРСТ

У сусрет Богојављењу, на градском базену „Пинки“ одржан је Сабор пливања ученика основних и средњих школа за Часни крст. Овај догађај који се одржава другу годину за редом, подржали су Градска управа за културу и спорт и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Крстовдан славимо као успомену на прве хришћанеУ сусрет Богојављењу, на градском базену „Пинки“ одржан је Сабор пливања ученика основних и средњих школа за Часни крст. Овај догађај који се одржава другу годину за редом, подржали су Градска управа за културу и спорт и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Крстовдан славимо као успомену на прве хришћане који су примили веру, а овај празник се везује за светковање Богојављења, празника Крштења Исуса Христа, као и за дан посвећен светом Јовану Крститељу, који га је крстио у реци Јордану.

На Сабору одржаном на Крстовдан, присуствовали су председник Скупштине Града Владимир Павловић, заменик градоначелнице Петар Самарџић, директор ПСЦ "Пинки" Саша Бугаџија, вероучитељи и свештенство Српске православне цркве, уз велики број учесника.

Како је рекао заменик председника одбора за верску наставу Епархије сремске Стефан Недић, готово све митровачке школе узеле су учешће на Сабору преко својих вероучитеља, а у пливачкој трци у којој су сви победници, такмичило се 100 ученика у три категорије: основци од 1. до 4. разреда (најбржи пливач Миљан Тодић), основци од 5. до 8. разреда (најбржи пливач Душан Мрваљевић), као и средњошколци (најбржи пливач Немања Радовић).

Недић је додао да је циљ овог Сабора и духовни и телесни развој деце, како би били што бољи људи у друштву које сви заједно чинимо, а своје пливачке способности деца су приказала у освећеној води градског базена.

На здравље и спасење Крстовдан!
ости деца су приказала у освећеној води градског базена.

На здравље и спасење Крстовдан!