МИТРОВЧАНИ НА "AGRO BELGRADE" САЈМУ

У Београду је свечано отворен "Agro Belgrade", међународни сајамско – конференцијски догађај који окупља најважније компаније из области воћарства, повртарства и виноградарства, као и пољопривредне задруге из Србије, региона и иностранства.

Прво представљање на сајму „Agro Belgrade 2023“, има Агробизнис инкубатор Сремска Митровица, са петнаест излагача, који ће  презентовати своје производе од 26. до 28. јануара.

Агробизнис инкубатор Сремска Митровица први је те врсте у Србији, a основали су га покрајински и локално органи - Развојна агенција Војводине, Пољопривредни факултет Нови Сад и митровачка Агенција за рурални развој и Пољопривредна стручна служба.

Како је рекао потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић, главни циљ овог бизнис инкубатора је да помогне  пољопривредним произвођачима да на тржишту дођу до крајњег купца са својим производима. Ћурчић је додао да се резултати досадашњег рада Агробизнис инкубатора могу видети управо на овом сајму, где је 15 излагача представља своје производе.

Декан Пољопривредног факултета у Новом Саду Недељко Тица је рекао да је студија коју је Факултет урадио показала да је овај облик подстицања пољопривредне производње изузетно важан за Војводину и целу Србију. Искуства суседних земаља показују да агробизнис инкубатори имају велику улогу у унапређењу пољопривредне производње, пре свега малих газдинстава и њиховог повезивања, у доласку до мера финансијске подршке, побољшању канала продаје и постизања бољих резултата.

По речима директора Агробизнис инкубатора Радосава Панића, Агробизнис инкубатор подржава и окупља породична газдинства која имају своју производњу, са циљем да подигне њихов предузетнички дух пружајући им максималну подршку од процеса производње до пласирања производа на тржиште.