МИТРОВАЧКИ ВОЛОНТЕРИ СЛАВЕ СВЕТОСАВЉЕ

У храму Светих Сирмијских мученика у митровачком насељу „Мала Босна“, после свете Литургије организована је Светосавска академија. Свету Литургију служили су јереји Далибор Чолић и Бранимир Чолић.

Ђаци који похађају верску наставу у ОШ "Јован Поповић" припремила су пригодан програм, славећи лик и дело првог архиепископа аутокефалне Српске православне цркве, који је свој живот посветио духовности, књижевности, дипломатији, честитим делима, али пре свега – свом српском народу.

Деца која су присуствовала Светосавској академији добила су пакетиће, који су обезбеђени преко Хуманитарне организације "LIFELINE" из Чикага, која ради под покровитељством ЊКВ Принцезе Катарине Карађорђевић.

Организатори овог догађаја, трећу годину за редом, су митровачки волонтери, ученици средњих школа, на челу са Николом Стевићем, учеником 4. разреда средње медицинске школе „Драгиња Никшић.

По речима Николе Стевића, локална самоуправа мотивише младе да поставе чврсте темеље за будуће генерације, јер љубав према свом граду и традицији подстиче вољу за добра дела.