УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ПРОЈЕКТА „О-ДВА-ЈА-МО“

На Тргу Ћире Милекића у Сремској Митровици промовисан је пројекат одвајања кућног отпада „О-ДВА-ЈА-МО“, а учесници овог пројеката представили су резултате досадашњих активности, са циљем скретања пажње о важности одвајања кућног отпада и рециклаже, како би се унапредила и сачувала животна средина.

Сумирани су резултати реализације прве фазе пројекта, уз оцену да се знатно повећала стопа рециклаже.

Догађају је присуствовао велики број суграђана, као и градоначелница Светлана Миловановић и председник Слупштине Града Владимир Павловић са својим сарадницима.

Како је рекао начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, до сада је подељено преко 7,5 хиљада плавих канти грађанима Сремске Митровице који сада могу да одвајају пластику, папир и метал, чиме се смањује количина отпада на депонијама. У наредном периоду биће постављено преко 300 плавих и жутих контејнера.

Риђошић је додао да Сремска Митровица води одговорну политику када је заштита животне средине у питању. У претходном периоду реализовани су бројни пројекти на тему заштите животне средине, почела је велика садња око града као и озелењавање самог града, направљена је трансфер станица за анимални отпад на подручју Лаћарка, Мартинаца и Кузмина, уз рециклажно двориште, где грађани потпуно бесплатно могу да одлажу отпад.

Локална самоуправа ће наставити да ради на унапређењу животне средине, како би штитила здравље и безбедност суграђана, закључио је Риђошић.

По речима координаторке пројекта Тамаре Милковић, од августа прошле године скупљено је 155,8 тона рециклажног отпада, чиме је спречено да тај отпад заврши трајно на депонији. Скупљене су велике количине папира, пластике и метала.
Милковић је истакла да су грађани веома добро прихватили овај пројекат и увидели бенефите коришћења плавих канти.