НЕКА НАС БРАТСКЕ ВЕЗЕ ЗАУВЕК СПАЈАЈУ

Градоначелница Светлана Миловановић, председник Скупштине Града Владимир Павловић и помоћник градоначелнице Урош Веселиновић посетили су братски град Бања Луку поводом обележавања Дана града и 78 година од ослобођења Бања Луке од фашизма у Другом светском рату.

Градоначелница Светлана Миловановић и Председник Скупштине Града Владимир Павловић положили су венце на спомен – обележје палим борцима у Другом светском рата, чиме су одали почаст херојима, који су у борби за слободу положили своје животе и уградили их у темеље нашем братском граду. Након тога положили су венце и на Споменику „12 беба“, у знак сећања на 12 бањалучких беба које су изгубиле живот ратне 1992. године због недостатка неопходних количина кисеоника.

Градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић уприличио је свечани пријем у ЈП „Аквана“ за делегације братских градова, а представници Града Сремска Митровица су овом приликом у име Града и свих Митровчана честитали Бањалучанима Дан града.

Након тога, представници локалне самоуправе присуствовали су Свечаној академији у Спортској дворани „Борик“, где је уприличен пригодан културно – уметнички програм.

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитке руководству и свим грађанима Бање Луке поводом Дана града и дана кад је Бања Лука ослобођена, рекавши да Бања Лука обележава свој празник у пуном сјају.

Градоначелник Драшко Станивуковић се осврнуо на слоган под којим се ове године обележава Дан града – „Бања Лука је увијек лијепа и заувијек наша“, нагласивши да и даље треба да се гради, унапређује, корача напред уз постављање амбициозних циљеве.

Како је рекла градоначелница Светлана Миловановић, Сремска Митровица и Бања Лука још од 2008. године су градови побратими, изразивши наду да ће наша два града и у будућности радити на  јачању сарадње и неговати пријатељске и пословне односе.