ОБЕЛЕЖЕНО 9 ГОДИНА ОДБРАНЕ ОД ПОПЛАВА

Поводом обележавања 9. годишњице одбране од поплава у Градској кући одржана је седница Градског штаба за ванредне ситуације, на којој је било речи о актуелној хидролошкој ситуацији, са освртом на месец мај 2014. године, а у холу Градске куће уприличена је изложба фотографија одбране града од набујале реке Саве.

Након обраћања команданта Градског штаба за ванредне ситуације Светлане Миловановић, присутни су погледали краћи филм који је подсетио на јединство Митровчана који су бранили град од надолазеће реке, уз помоћ људи који су пристизали из околних места.

Како је рекла градоначелница Светлана Миловановић, као и сваког месеца маја не можемо да се не сетимо те 2014. године када је наш град био угрожен од надирања реке Саве, реке коју сви Митровчани воле, посебно у летњем периоду, али нам је тада показала своје друго лице и то да увек морамо бити на опрезу и спремни.

Миловановић је додала да је тренутна ситуација добра, али да увек морамо бити у приправности. Чланови Градског штаба за ванредне ситуације осврнули су се на 2014. годину, на јединство и слогу надлежних служби, а овим поводом Миловановић се захвалила тадашњим члановима Градског штаба за ванредне ситуације на челу са тадашњим градоначелником Браниславом Недимовићем, као и хиљадама Митровчана и људима који су дошли из других места и успешно одбранили град.

Директор ВДП "Галовица" Јовица Гагрица је рекао да је Митровица данас много опремљенија него 2014. године. Поседује 1150 метара панела који се, у случају потребе, монтирају за 3 сата.

Чланови Градском штаба за ванреднсе ситуације на челу са градоначелницом Светланом Миловановић обишли су градски кеј, где је на показној вежби постављено 15m монтажно – демонтажних панела за одбрану од поплава.

Подсећамо, 17. маја 2014. године ниво реке Саве достигао је до тада незабележених 863cm.