ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ МИТРОВАЧКОГ ПОЗОРИШТА

У митровачком позоришту „Добрица Милутиновић“ уприличено је свечано потписивање уговора о додели средстава за финансирање и суфинансирање обнове капиталног опремања објеката културе у јавној својини. Овогодишњим конкурсом ресорног секретаријата у укупном износу од 500 милиона динара подржани су пројекти за 11 градова и општина, а за санацију позоришта одобрена су средства у износу од 130 милиона динара.

Догађају су присуствовали председник Покрајинске владе Игор Мировић, Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, представници локалне самоуправе, установа културе, као и представници градова и општина који су остварили право на средства по конкурсу ресорног секретаријата.

Присутнима се обратио председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је том приликом рекао да се издвајањем средстава покренуо снажан процес, до чега не би дошло да нису урeђене јавне финансије уз вођење успешне политике заједно са председником Републике и Владом Србије.

Председник Мировић је истакао да је новац усмерен и у мање средине, због културних стваралаца и младих који треба да остану у својим срединама.

Градоначелница Светлана Миловановић захвалила је Покрајинској влади и ресорном секретаријату на подршци која, како је рекла, много значи свима који раде у институцијама културе, али и грађанима у свим местима у којима ће ови пројекти бити реализовани.

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама је, од прошле године, захваљујући снажној подршци председника Покрајинске владе, по први пут у своју програмску активност уврстио ову нову конкурсну линију са циљем стварања могућности за интензиван, континуиран и усклађен културни развој и обезбеђивање услова за доступност културних садржаја у АП Војводини.